Resultat d'imatges de School Education Gateway

School Education Gateway

Els cursos Erasmus + són cursos estructurats a Europa amb el suport del programa Erasmus+. Aquells centres adherits a l’School Education Gateway tendran l’oportunitat d’enviar els seus professors, membres d’equip directiu, personal d’administració o altres membres del centre a fer cursos de formació KA1 a diferents països europeus.

Per aquest motiu, i per obrir les portes al futur i a la integració d’altres cultures, IIF ofereix algun d’aquests cursos. De cada cop vivim en una societat on la dimensió europea és un factor important tant a nivell personal com a professional. Molts dels infants que avui tenen 2 o 3 anys treballaran, possiblement, a altres països amb gent provinent de cultures i entorns molt diferents.

Folklore based teaching into the future: from tradition to modernity

Resultat d'imatges de from the past to the futureEls participants d’aquest curs tendran l’oportunitat de practicar i millorar el seu nivell d’anglès i les competències de la seva metodologia a través de diferents tasques i tallers de caire investigatiu. El principal punt d’interès, evidentment, serà l’evolució de l’”storytelling” i del folklore en una illa com Mallorca. La tradició oral és la millor eina per practicar una llengua estrangera i és per això que aplicar-la en un context educatiu és del tot profitós. 

No obstant, el que també ens interessa és observar i analitzar l’evolució d’aquest folklore cap a l’època de la comunicació i la tecnologia. ¿Com ha evolucionat? ¿Ens hem de preocupar per perdre les nostres arrels? Són els dos conceptes, folklore i tecnologia, compatibles? A través d’aquestes respostes, també podrem donar a conèixer una mica més la cultura de la nostra illa.

Per trobar respostes a totes aquestes preguntes, comptarem amb opinions i conferències d’experts, tallers, seminaris, visites i entrevistes que ens ajudaran a arribar a algunes conclusions. A més, a través de totes aquestes activitats, donarem eines als professors de qualsevol matèria per millorar les competències bàsiques dels seus alumnes i així fer del procés d’aprenentatge un exercici més profund i reflexiu. Del passat al futur, sense oblidar el present.