Resultat d'imatges de different culturesINNOVACIÓ, INTEGRACIÓ I FUTUR, Communication Projects, neix de la il·lusió de tres companys decidits a emprendre l’aventura de muntar una acadèmia  destinada a innovar en l’aprenentatge d’idiomes, entenent el llenguatge com una eina d’integració en la societat actual, que haurà de servir per a millorar el futur. No som experts en res, però ens apassiona la nostra feina. Volem apropar els diferents idiomes que conviuen en la nostra comunitat lingüística com a raó de ser, de viure i de conviure. Volem que la llengua pròpia de les Illes Balears, la catalana, juntament amb la cultura pròpia sigui un pont d’unió entre les diferents realitats lingüístiques i culturals que conviuen a les Illes. Feim nostres les paraules del preàmbul de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears en què diu que “Al llarg de la seva història, les Illes Balears han forjat la seva identitat amb les aportacions i energies de moltes generacions, tradicions i cultures, que han convergit en aquesta terra d’acollida. Així, les Illes Balears, per la confluència d’una multiplicitat de pobles i de civilitzacions, al llarg de la seva història, s’han conformat en una societat dinàmica, amb un patrimoni cultural i social, tangible i intangible, singular entre totes les cultures del Mediterrani i del món; fonamentat, en la seva més íntima profunditat, en uns valors universals incloents i no excloents”.

Som conscients del moment en què vivim, i encaram el futur amb una innovació tecnològica i de noves metodologies d’aprenentatge i d’ensenyament que serviran perquè les generacions d’ara puguem viure lliurement en un món globalitzat, sempre, però, des de la justícia i la igualtat d’oportunitats.

Benvinguts, doncs, al nostre viatge: Innovem, integrem i construïm el futur a partir de la comunicació i l’enteniment de tots els pobles i de totes les cultures.

 

 

Gabriel Moll Miquel

Llicenciat en Filologia anglesa per la UIB. En Biel aporta l’experiència de cinc anys dirigint l’acadèmia Portobello English Language School a Sant Llorenç des Cardassar. Una de les coses que més ha marcat la seva trajectòria és haver cursat un quadrimestre a la Universitat d’Austin, Texas; i un altre a la Universitat de Strathclyde, Escòcia. Aquesta experiència li va permetre entendre quant d’important és la integració linguística per a una bona comunicació. Tal volta és això el que l’ha duit a conviure durant quasi tres anys amb n’Amy, una au pair escocesa que ha fet que els seus dos fills, en Lluc i na Little Sophy tenguin l’anglès com a segona llengua. La convivència de llengües és una constant dins la llar d’en Biel, és per aquest motiu que creu que la integració i la comunicació són el futur de qualsevol projecte.

 

Tòfol Massanet Frontera

Llicenciat en filologia anglesa per la UIB i amant de la llengua anglesa amb tot el que això implica. Un viatge a Londres als 15 anys va ser clau perquè en Tòfol es decidís per l’anglès a l’hora de dedicar el seu futur. Després d’algunes anades i estades a Irlanda, Londres i Escòcia, va començar a fer feina al CC Sant Salvador (d’on va ser alumne) com a professor d’anglès. Durant vuit anys també va ser professor d’anglès a l’acadèmia Wordshop d’Artà. Segons ell, l’aprenentatge d’una llengua no es pot completar mai sense l’experiència de viure-la de ben a prop. Per aquest motiu, des del 2011 és coordinador del projecte Erasmus+ al seu centre. Gràcies a aquest fet ha pogut conèixer i analitzar diferents maneres d’aprendre i fer feina arreu de molts països europeus i té la certesa que aprofitant el que ens podem trobar pel món és l’única manera de creixer i aprendre de manera diferent. En Tòfol creu que la integració és clau per a l’aprenentatge d’una llengua i per aquest motiu s’ha de potenciar el contacte amb cultures i països diferents, sigui amb viatges a l’estranger com a l’hora de rebre i acollir gent d’altres països.

L’aventura d’IIF és un repte il·lusionant per a ell i, com no podrà ser d’altra manera, un viatge que no es vol perdre per res del món!

 

Antoni Colomer Llobera

Llicenciat en Filologia catalana per la UB, en Toni manté una contínua i ferma defensa de la nostra llengua, cultura i identitat com a poble. Actualment és professor de llengua catalana al CC Sant Salvador d’Artà. Està convençut que la comunicació, el diàleg i la llibertat d’expressió són els eixos fonamentals per a construir aquest nou projecte d’innovació, integració i futur. Les noves tecnologies conviuen amb el seu dia a dia laboral. La terra i la llavor el mantenen viu. El que més il·lusió li fa d’aquesta empreneduria és recuperar les classes que deu anys enrere ja va compartir amb els nouvinguts a Artà, per apropar-los a la integració social i cultural del nostre poble i obrir-los de bat a bat les portes per a que siguin un més entre nosaltres. També recupera les ganes d’ajudar a tots aquells que volen obtenir un dels certificats de llengua catalana, i fer-los la llengua una mica més fàcil.

Les seves quimeres conjuguen perfectament amb les d’en Tòfol i en Biel. Està convençut que s’aprofitarà d’ells per treure el rovell a l’anglès i qui sap si s’anima a començar amb alguna altra llengua. El projecte internacional no només el motiva, sinó que el veu com el pilar que ha de ser, i serà, IFF. Innovació, Integració i Futur.